26. nov. 2008

29 januar 2017 - Nyheter fra fremtiden

Havana (The Daily Tomorrow): Den mye omtalte IQ-pillen kom i salg klokken ni i dag tidlig, kubansk tid, og tusenvis av mennesker hadde samlet seg i kø. Pillen, som på fagspråket heter Zinexx, er bannlyst ellers i verden - etter at Nord-Korea og Island gav etter for internasjonalt press er Cuba den eneste friporten for det Pfizer-utviklede medikamentet. ”Jeg lar meg ikke skremme,” sier ”Adele”, en tysk kvinne som har tatt turen til Havana. Hun åpner håndflaten, og smiler – den er full av fiolette kapsler. Hun får støtte av Dr. Ekkovitsj, en av de mange neurologene som har funnet arbeid ved The National Research Institute of Cuba. ”Her har menneskeheten en unik mulighet til å stupe fremover på den kognitive evolusjonsstigen, det vil være en skam å ikke gripe den.”

På G20-møtet i Singapore i forrige uke var tonen annerledes. President Joe Biden uttalte at ”Zinexx er en trussel mot menneskeheten,” og her hjemme holdt statsminister Saera Khan den samme linjen. ”Vi så alle hvor galt det gikk i New York, det vil være galskap å la et slikt medikament nå ut til verdensmarkedet.”

New York var som kjent først ute med å tillate reseptbelagt Zinexx-salg. ”Z” ble det nye motedopet i intellektuelle kretser, og gatesalget eksploderte da det ble kjent at pillen ga fotohukommelse. Eksploderte gjorde også hodene, som tomater penetrert av TNT-kuber. Den groteske bivirkningen slo ut først fire-fem måneder etter at den første pillen ble inntatt, og panikken spredte seg da det viste seg at selvdetoneringsviruset var overførbart ved spyttutveksling. ”Propaganda,” sier Adele, og forteller at hun allerede har tatt to piller, og nå nyter den kubanske solen med god samvittighet. ”Amerikanerne øyner en mulighet til å dra i fra resten av verden, og bannlyser Zinexx. Men vi ikke-amerikanere har også rett til å smarte oss opp.”







Tekst: Isak Ladegård - Illustrasjon: Martin Mauseth Hvattum