15. jan. 2009



Arjuna Indiabike forteller hvordan du k
an disiplinere døtre og sønner, nevøer, elever, lillesøstre og barnehagebarn; uten å bryte den nye lovparagrafen som forbyr fysisk avstraffelse. (Se her)

Del 2. MASTER OF PUPPETS

Vi har alle vært der. Klokken er langt forbi barnetv og ungen er pakket inn i sengen; det er tid for privatliv, det er tid for elskov, det er tid for å se film, det er tid for å være voksne mennesker med voksne samtaler. Og så står det plutselig et ulydig og gjenoppstått barn i døråpningen, med bambiblikk og siklete bitemerker i pysjhalsgropen. ”Får ikke sove!”, ”Jeg må tisse!”, ”jeg er tørst!”

Dette er selvsagt uhørt oppførsel. Postleggetid er lik kvalitetstid – her finner vi igjen oss selv, etter en lang dag som arbeider, og en ettermiddag som mor eller far, kan vi omsider være oss selv. Men dessverre hender det altså at harmonien blir ødelagt. Som oftest tilhører syndebukken den yngre, snørrete garde, og i slike tilfeller er en velfortjent irettesettelse på sin plass.

Forklaringen på dette "jeg må tisse"-våset er at barnet ikke er trøtt nok. Arjuna Indiabike bringer deg løsningen.

Flytt stuens gulvstående høyttalere inn på barnerommet. (Lange høyttalerledninger er til salgs på din lokale musikkannleggsforhandler) Finn frem en av dine favorittskiver og skru volumet så høyt det lar seg gjøre, men avvent med å starte musikken. Poenget er å vente til det er for sent til at den udisiplinerte ungen klarer å holde seg våken. (tre-fire om morgenen er erfaringmessig den beste tiden) Så snart barnet er i drømmeland er det viktig å følge opp. (Barmhjertighet vil ødelegge prosjektet.) Slå av og på musikken, gjerne med en halvtimes mellomrom, slik at barnet vekkes og skremmes hver gang det sovner. Hele tiden mens alle veier ut ut av barnerommet er stengt.

Høyt volum og gjentatt vekking vil over tid utmatte barnet (rødsprengte og posete øyne ved frokostbordet er gode tegn), og det er meget sannsynlig at det vil sovne lett og tidsmessig korrekt den påfølgende kvelden. Det gjelder altså å gi barnet søvnunderskudd.

Et nyttig tips er også å holde seg til én konkret CD-plate, slik at det kan anvendes som et sanksjonsverktøy - barnet forstår at det må gå og legge seg uten noe som helst tull, ”ellers blir det Master of Puppets!”























Takk til CIA for forhørsteknikker.



Tekst: Zadie Sellsfjord - Illustrasjon: Martin Mauseth Hvattum